ONS UITHOORN .... VOOR UITHOORN EN DE KWAKEL ... SINDS 2009

    

NUTTELOZE VERKEERSBORDEN OPGERUIMD!

25 januari 2016

Onlangs kregen wij van de gemeente Uithoorn het bericht dat de opruimactie ‘nutteloze verkeersborden’ is afgerond. In de afgelopen twee jaar zijn maar liefst 797 van de 4.370 verkeersborden (20%) uit het straatbeeld weggehaald. Ons Uithoorn vindt dit meer dan terecht. Je krijgt een mooier straatbeeld met meer overzicht en veiligheid. Bovendien leidt het tot besparingen. Dit weekend gingen wij eens kijken naar het resultaat, zie de fotoreportage.


Langs de Amsterdamseweg. Dit bord is inmiddels weggehaald en ligt op de gemeentewerf.Denkt waarschijnlijk na over zijn leven. Want hoe nutteloos was het om te vertellen dat je op die plek niet mag parkeren?25 januari 2016


Langs de Wieger de Bruinlaan, vlakbij Zijdelwaardplein. Ook dit bord was nutteloos. Ligt nu ook na ‘jarenlange trouwe dienst’ uit te rusten op de gemeentewerf. Misschien dat ‘ie later weer eens ingezet kan worden.


Laan van Meerwijk, ter hoogte van de bussluis. Blijkbaar vonden de ambtenaren het nuttig om te blijven vermelden dat het fietspad hier afloopt.


Ingang Thamerlint. Het resultaat van een uitgebreid participatietraject. Met al die kleuren en vormen is dit net een kunstwerk, niet dan?


Het onderzoeksteam van Ons Uithoorn.

LEEFBAARHEID OP DE ACHTERWEG

10 juni 2015

In gesprek met de heer Heemskerk over de leefbaarheid op de Achterweg: hij ziet verloedering ontstaan.

WK UITHOORN GROOT SUCCES

14-06-2014

De tweede editie van het WK Uithoorn is gewonnen door Hamid en Anass. De voetballers uit Utrecht pakten de wereldcup na een geslaagde middag straatvoetbal op een redelijk zonnig Amstelplein op zaterdag 14 juni. Aan het toernooi deden ongeveer 100 voetballers mee, in leeftijd variërend van jong tot oud(er). 

Het toernooi, dat eigenlijk een feest is rondom de deelname van Oranje aan het WK, werd geopend door Piet Visser van hoofdsponsor C1000/Dorpscentrum. Hij deed dit op geheel gepaste wijze door het bekende voetballied ‘Bloed, zweet en tranen’ te zingen. Kapsalon Trots op Haar voorzag diverse kinderen ter plekke van een Graziano Pellè-kapsel, terwijl snackbar Kwaliteria/Amstelpein regelmatig langskwam met bitterballen. Door de aankleding en feestmuziek was sprake van een Oranje-sfeer. Voor een korte foto-impressie van het toernooi, ga naar onze Facebookpagina.


Piet Visser opent het toernooi met ‘Bloed, zweet en tranen