ONS UITHOORN ... VOOR UITHOORN EN DE KWAKEL ... SINDS 2009

    

Kandidatenlijst Ons Uithoorn 2018

Met veel zorg heeft Ons Uithoorn een lijst met betrokken inwoners kunnen samenstellen die zich kandidaat hebben gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.  Hieronder stellen zij zich kort aan u voor:

Benno van Dam
Uithoorn


Richtte in 2009 Ons Uithoorn op
omdat hij een andere manier van
politiek bedrijven  voorstaat. Wil
met gezicht naar de samenleving
staan en zo min mogelijk op het
raadhuis rondhangen. 'De meest interessante zaken staan niet altijd in vergaderstukken maar komen uit de samenleving'. 

Brenda Elgersma
De Kwakel


Werkzaam als brigadier bij de Amsterdamse politie. Ervaart dus letterlijk op straat wat er bij de mensen leeft. 'Aan de kant blijven staan is gemakkelijk, ik wil graag wat voor Uithoorn betekenen'. Gaat op voor een tweede periode van vier jaar in de raad.

Frans Boonman
Uithoorn


Heeft zich bewezen als inhoudelijk betrokken raadslid namens Ons Uithoorn. Houdt niet van politieke "spelletjes" waar het spel belangrijker wordt dan de inhoud.  ‘Als ik iets vind dan zeg ik het ook en daar mag je mij op aanspreken!'’.  Is nog niet “klaar” als raadslid en gaat  op voor een volgende periode.

Brigitte van Houten

De Kwakel


Woont ruim 30 jaar in De Kwakel. Werkt als groepsbegeleider met dementerende ouderen. Was eerder voorzitter bij huurdersvereniging Onder Dak. Wil zich als raadslid inzetten voor voldoende betaalbare woningen, een beter milieu en dierenwelzijn. Motto: 'Samen kun je veel bereiken'.

Fanny Lay
Uithoorn


Geboren in Nieuw Guinea en woont al 15 jaar in Uithoorn. Werkzaam geweest in Horeca, Detailhandel, als Gemeente- ambtenaar en mantelzorger. Is zich er van bewust dat al het goede je niet op een dienblaadje wordt aangereikt. Gelooft in een samenleving waarin men voor elkaar klaar staat. 'Door zelf een steentje bij te dragen is het mogelijk veranderingen teweeg te brengen'.

Anneke Vink
Uithoorn


Woont al sinds 1971 in één van de Europarei flats. Zeer actief in het vrijwilligerswerk. Mede oprichter van Euro-parel en gemeenteraadslid van 1998 - 2006. Gaf 10 jaar les aan Marokaanse vrouwen. Nu alweer 10 jaar "overblijfmoeder". Vanaf het begin actief lid van Ons Uithoorn. Heeft als motto: 'De maatschappij; daar hoor jij ook bij'.

Martin Wezel
De Kwakel


Veertig jaar Kwakelaar, actief lid buurtbeheer De Kwakel en werkgroep VSP (verkeer in De Kwakel). Voorzitter Wildbeheer Eenheid Amstelland en liefhebber van flora en fauna. Is hoofdinspecteur bij de politie. 'Ik wil het geluid van De Kwakel in de lokale politiek laten klinken. Daarom ondersteun ik Ons Uithoorn'.

Evert Prinssen
Uithoorn


Gepensioneerd plaatsvervangend Districtschef van de politie Kennemerland. Woonachtig in de Meerwijk en daarvoor in De Kwakel. Tennist bij Qui-Vive. Adviseert en ondersteunt als fractieassistent Ons Uithoorn. Motto: 'Vertrouwen in de overheid is mooi, maar controle blijft noodzakelijk'.

Wim Verlaan
De Kwakel


Sportman in hart en nieren. Voorzitter van atletiekvereninging AKU en organisator van diverse sport-evenementen, zoals Uithoorns Mooiste. Wie kan zeggen dat'ie op 66-jarige leeftijd de Mont Ventoux beklom? 'Ik draag Ons Uithoorn een warm hart toe en wil als ondersteuner een bijdrage leveren'.

Malou Vendeville
Uithoorn


Woont in Zijdelwaard en is naast haar full-time baan ook nog actief als  mantelzorger. Daarnaast voor Ons Uithoorn actief als penningmeester en secretaris.  'Er moet meer aandacht komen voor de verborgen armoede in Uithoorn'

Andre Fail
Uithoorn


Woont al bijna zijn hele leven in Uithoorn en heeft de gemeente in de loop van die tijd zien veranderen. Wil, door zich actief in te zetten voor Ons Uithoorn, zijn bijdrage leveren aan toekomstige veranderingen met als doel een plaats te creëren waar het uitstekend wonen, werken en recreëren is.

Hans Bouter
Uithoorn


Bekijkt sinds de oprichting van Ons Uithoorn vanaf de zijlijn de Uithoornse politiek met een nuchtere blik. Woont al 47 jaar in Uithoorn en kent de gemeente beroepsmatig vanaf de grond en vanuit de lucht op zijn duimpje. Heeft bestuurlijke ervaring als voorzitter van de huurdersvereniging en buurtbeheer.
'Ontdoe politiek verpakte prietpraat van alle franje en breng opgeklopte kwesties terug tot de kern'.

Fons Fronik
De Kwakel


Was ruim 35 jaar ambtenaar bij de gemeente Uithoorn en volgt nu actief de gemeentepolitiek. 'Ons Uithoorn spreekt mij aan vanwege de orginele invalshoeken bij politieke onderwerpen'. Al 45 jaar actief in de Uithoornse sportwereld. Lange tijd als bestuurslid bij Legmeervogels, nu als vrijwilliger.

Bob Berkemeier
Uithoorn


Geboren in en verknocht aan deze gemeente aan de Amstel, zoals generaties Berkemeier sinds 1850.
Na zijn juridische loopbaan actief in de Stichting Curlturele Activiteiten Uithoorn (SCAU), de EHBO-vereniging, Reanimatieteam. Actief Muziek- en sportbeoefenaar. 'Ik wil met Ons Uithoorn bevorderen dat echt wordt geluisterd naar de stem van de Uithoornaars en Kwakelaars in alle wijken'.